sreda, 29. april 2015

Močerad

Na pohodu se nam je prikazal ta prelepi kuščar.

torek, 28. april 2015

Ravnik

Prva postojanka in petminutni počitek. Vreme lepo, čeprav ga niso obetali.

ponedeljek, 27. april 2015

Pohod po Krpanovih poteh

Na poti je bilo tudi malo naravnih(žledolom) ovir. Malo go, malo dol, pa je šlo naprej.

ponedeljek, 20. april 2015

Gorski kosmatonec

Vsako pomlad očudujem to lepo rožico. V našem griču jih je kar veliko. Spomnim se , da sem jih gledal vsaj že 20 let nazaj.

sobota, 18. april 2015

Uživač

Bine uživa na gugalnici in prv lušno ga je gledat. Lena pa ni bila nikoli prav navdušena za guncat. No ja vsak je za nekaj, se vsaj ne kregata za guncanco, ha,ha,ha.

sreda, 15. april 2015

Zahod

Lep zahod in to kar iz balkona.

ponedeljek, 13. april 2015

Voluhar

En luškan velik voluhar. Zredil se je z našim radičem, ne bo se več pasel po naši gredi in jezil Bredo, seveda tudi mene.

nedelja, 12. april 2015

Smreka

Podiranje smreke je bilo dogovorjeno za soboto. Vreme lepo, samo pihalo je močno. Ko je bila košara čisto stegnjena, se je zibala kot barčica na morju. Ni vsak dober,
Toni in Janez sta. Da bi jo z vrha krajšali ni šlo, bila je prevelika. Sekač se je odločil "jo bom kar kle umejs vrgu", ratalo je do centimetra natančno. Ne reče se zastonj, da je Janez  dober sekač.

sobota, 11. april 2015

Nedeljski izlet

Lep nedeljski izlet, sprehod. Planinska gora je isto kot pri nas Špička. Zanimiva kapelica, okrogla in precej velika. Žledolom pa se bo poznal še nekaj let, je kar dosti polomljenega drevja. Pot pa je lepo očiščena.

ponedeljek, 6. april 2015

Trening

Po obilnih dobrotah te dni malo v hribe. Bliža se tek trojk in je potrebno malo ojačat noge.

nedelja, 5. april 2015

Žegen-pirhi-zajtrk

Pri jutranjem zajtrku se je zbrala cela družina. Več nas je bolj je lušno. Lepe in vesele praznike vsem obiskovalcem mojega bloga.

sobota, 4. april 2015

Na Špičko po starih poteh

Na Špičko sva se podala po poteh iz mladosti (kar mlad sem se počutil), malo bi jih bilo potrebno uredit, drugače pa so steze, poti ok.

petek, 3. april 2015

Laze

Cerkvica v Lazah pri Gor. Jezeru, stoji malo iz vasi in ni vidna iz ceste. Posvečena je sv. Brikciju zavetniku sirot. Zvonik na cerkvi je narejen na preslico, kar ni prav vsakdanje za naše kraje.

četrtek, 2. april 2015

Jezero

Pogleda na Jezero se ne moreš naveličati.