petek, 27. junij 2008

Astramontana

Včeraj sva z Bredo nabrala zdravilno rožo Astramontano. Našla sva nov punkt (rastišče) in to na domačem terenu, ha ha ha, to bo še bolj zdravilo.

3 komentarji:

milton pravi ...

Čas je že, da vsaj ena od treh naših Bred točno določi, katera roža je to. Pa saj bo treba kakšen nov prispevek v herbarij na Naši strani.

mojchka pravi ...

UPAM, da gledaš in odgovarjaš na komentarje starih objav. Prijateljica mi je omenila, da je pila žganje z astromnontano in da ji je bilo strašno všeč. Zdaj pa iščeva kaj o tej rastlini, a razen tvoje objave ne najdeva nič uporabnega. lahko kaj več poveš o njej? Hvala.

Anita pravi ...

Tudi sama sem zašla sem, ker iščem podatke o zdravilnosti te rožice. Našla sem slovensko ime Srhkodlakavi oman, latinsko Inula hirta. Nabrala sem jih po nasvetu (tudi pokazala mi jo je, listki šumijo kot bi bili suhi) gospe, ki mi je rekla, da je dobra za želodec in da uporablja kapljice... več je nisem spraševala, ker sem bila prepričana, da bom vse našla na netu... ali pri Ašiču... pa ni nič... Torej bi bila vesela vsakega podatka. Lep pozdrav!